Δράσεων συνέχεια…

  •   Ο μαθητής της Α’ τάξης του σχολείου μας Θεμιστοκλής Αργυρός παρουσίασε στους συμμαθητές του δείγμα από τη δουλειά του στο πλαίσιο του μαθήματος “Ερευνητική Εργασία”. Η εργασία περιελάμβανε συνέντευξη από τον κ. Νίκο Καράμπελα, ιδρυτή και προέδρο του κοινωφελούς Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις.

Ο σύνδεσμος για τη συνέντευξη είναι https://youtu.be/nqEsRZ40Jcg?si=E0aJtYtNP7oEzLTf

Το κανάλι του Θέμη στο youtube είναι https://youtube.com/@themisargyros77?si=EdIpzGdeaa671JKT

  • Η εκπαιδευτική  επίσκεψη των μαθητών του Ναυτιλιακού Τομέα του σχολείου μας στην Μαρίνα Πρέβεζας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης» που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας και αφορά τον κλάδο της ναυτιλίας. Μέσω της επίσκεψης, οι μαθητές απέκτησαν πρακτική εμπειρία και γνώσεις που θα συμπληρώνουν τη θεωρητική τους εκπαίδευση, ενισχύοντας έτσι τις δεξιότητές τους και την κατανόησή τους για το ναυτιλιακό περιβάλλον.

 

  • Μαθητές από την Α’ και Β’ τάξη παρακολούθησαν σεμινάριο “Πρώτων Βοηθειών” σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Πρέβεζας. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, τις επαγγελματικές προοπτικές του Διασώστη, τις ενέργειες Πρώτων Βοηθειών ,τη λειτουργία ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) με επίδειξη σε πρόπλασμα και τη λειτουργία του απινιδωτή. Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά καθόλη τη διάρκεια της ενημέρωσης.

  

  • Στο πλαίσιο της δράσης “Ο επαγγελματίας στο σχολείο” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας η Συντηρήτρια Έργων Τέχνης & Μνημείων και εικαστικός κ. Γεωργία Τσιόπου, η οποία παρουσίασε σε μαθητές του σχολείου μας το επάγγελμά της και τις προοπτικές του κλάδου. Επιπλέον, η κ. Τσιόπου παρουσίασε δείγματα από τα έργα της και εξήγησε τις τεχνοτροπίες στους μαθητές οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.