Ανακοίνωση Επαναλειτουργίας σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Από Δευτέρα 12-7-2021 ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα στο σχολέιο μας.

Για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα μαθήματα είναι απαραίτητη η χρήση των self test, όπως περιγράφεται και στην εγκύκλιο που υπάρχει στο τέλος του αρθρου.

Από τώρα και στο εξής, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε το τεστ κάθε Κυριακή και Τετάρτη σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχει δώσει ο φαρμακοποιός σας και να επισκέπτεστε την πλατφόρμα selftesting.gov.gr για την εισαγωγή των αποτελεσμάτων του τεστ.

Σύμφωνα με την ΥΑ, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (το self test δηλαδή) των μαθητών διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Το τεστ θα  πρέπει να διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν (με τους κωδικούς taxisnet), επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσιτεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές (για την Πρέβεζα είναι η Αεροπορική βάση Ακτίου), όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

 Σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε την σχολική κάρτα COVID-19, από τη πλατφόρμα, θα μπορείτε να συντάσσετε και να υπογράφετε χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος.

Η χειρόγραφη δήλωσή σας θα πρέπει να έχει την παρακάτω μορφή:

Χειρόγραφη δήλωση.

Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.  Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Κύριο μέλημά μας του σχολείου είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών αλλά και όλων όσων εργάζονται σε αυτό. Για να το καταφέρουμε είναι απαραίτητη η ατομική προσπάθεια, η συνεργασία και η υπευθυνότητα του καθενός σε αυτό. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το σχολείο.

 

Δείτε και τη σχετική εγκύκλιο για πιο αναλυτική ενημέρωση:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ SELF TEST