Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ 2020-2021: Προθεσμίες, οδηγίες, έντυπα

Η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.
Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα πρέπει στο mail του σχολείου να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για μετάβαση στη σχολική μονάδα για υποβολή της αίτησης δήλωσης και στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές με απαντητικό mail να ορίσουν ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο, καθώς και να αποστείλουν στους υποψηφίους συνημμένα και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’ 826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων).
Συνεπώς, οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία) θα μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα φέροντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα αναγράφεται η ακριβής μέρα και ώρα μετάβασης (σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’ 826) ΥΑ (ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων), σε περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους.
Η Αίτηση–Δήλωση υποβάλλεται στο Λύκειο, και καταχωρίζεται από τον (Υπο)Διευθυντή του ΕΠΑΛ ή τον εντεταλμένο εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πληροφοριακού συστήματος myschool που θα σας αποσταλούν. Τα έντυπα της Αίτησης – Δήλωσης (βλέπε συνημμένα) αναρτώνται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). Ο υποψήφιος μπορεί να κατεβάσει και να αποθηκεύσει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης που τον αφορά στον υπολογιστή του. Αντίγραφο των εντύπων της Αίτησης – Δήλωσης για ενημέρωση και συμπλήρωση από τον υποψήφιο θα υπάρχει διαθέσιμο και στο ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια το συμπληρώνει χειρόγραφα (μόνο τα γκρι στοιχεία) και το υποβάλλει στο ΕΠΑΛ για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, είτε στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο ΕΠΑΛ κατάθεσης. Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση – Δήλωση, μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής της ( Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021), ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής.
Μετά την υπογραφή του υποψηφίου και του Διευθυντή, η Αίτηση–Δήλωση δεν αλλάζει και έχει ήδη οριστικά καταχωριστεί ηλεκτρονικά στο σύστημα myschool, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας αποσταλούν. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/α ενδιαφέρεται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, πέρα από την Αίτηση-Δήλωση για πανελλαδικές ΕΠΑΛ, συμπληρώνει και υποβάλλει και την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα. Τα στοιχεία καταχωρίζονται στο σύστημα και ο υποψήφιος υπογράφει στα 2 εκτυπωμένα αντίγραφα που έχουν ενσωματώσει και την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

2-ΕΠΑΛ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-αποφοίτων-2021_signed.pdf

5-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ-1-Α-Δ-Αποφοίτου-Ημερ-ΕΠΑΛ-2021.pdf

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-Αίτηση-Δήλωση-Απόφοιτοι-2021

6-ΟΔΗΓΙΕΣ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ-1-ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ-Ημερ-ΕΠΑΛ-2021.pdf

10-Παράρτημα-ΜΟΥΣΙΚΩΝ-ΤΜ-Απόφοιτοι-ΕΠΑΛ-2021.pdf

11-ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΩΝ-ΟΡΓΑΝΩΝ-Α-Δ-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-2021-1.pdf