Το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας στο πρόγραμμα Erasmus+

Υλοποιώντας την 5ετή στρατηγική διεθνοποίησης και τον αριθμό κινητικοτήτων που έχουν εγκριθεί για τον οργανισμό μας, μετά και την απονομή του Χάρτη κινητικότητας 2015, σχεδιάζουμε προγράμματα κινητικότητας μαθητών και καθηγητών μας σε σύγχρονα αντικείμενα εκπαίδευσης με έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων, προσαρμοσμένα στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και στις ανάγκες του οργανισμού μας όσον αφορά το προσωπικό.

Τα προγράμματα που υλοποιούμε εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας αλλά και στις ανάγκες αυτού του περιβάλλοντος ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Τα σχέδια κινητικότητας μαθητών και προσωπικού εισάγουν νέα αντικείμενα σπουδών που δεν διδάσκονται στο αναλυτικό πρόγραμμα των ειδικοτήτων μας ενώ λειτουργούν συμπληρωματικά και επικουρικά σε αυτό παρέχοντας μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Έτσι, σχεδιάζουμε προγράμματα κινητικότητας μαθητών με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας τα οποία σχετίζονται μεταξύ τους και αποτελούν το συνεκτικό κρίκο που συνδέει τα διαφορετικά προγράμματα σπουδών όλων των ειδικοτήτων που διδάσκονται στο σχολείο. Τα αντικείμενα κατάρτισης των σχεδίων που υλοποιούμε σε όλες τις κινητικότητες έχουν συνέχεια και συνέπεια με έναν κεντρικό σχεδιασμό και μια συγκεκριμένη στοχοθεσία.

Τέλος, προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων των σχεδίων κινητικότητας που υλοποιούμε και της μεγιστοποίησης του αντίκτυπου, προτείνουμε κάθε νέα σχολική χρονιά, τη λειτουργία στο σχολείο μας σύγχρονων ειδικοτήτων με ευρύτερη απήχηση όπως Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού του τομέα Διοίκησης και

Οικονομίας, δημιουργούμε εκπαιδευτικό υλικό, ενσωματώνουμε στο αναλυτικό μας πρόγραμμα εκπαιδευτικές πρακτικές,

Χρησιμοποιούμε τα διαδικτυακά ευρωπαϊκά εργαλεία όπως την πλατφόρμα διάδοσης αποτελεσμάτων, το etwinning, το twinspace και το School Education Gateway ενώ συμμετέχουμε σε επιμορφωτικές και ενημερωτικές συναντήσεις με τους τοπικούς και εθνικούς φορείς της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

Προωθούμε την ιδέα του Erasmus+ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές αρχές της περιφέρειάς μας συμμετέχοντας σε ημερίδες προώθησης και ενημέρωσης ως ο οργανισμός με τη μεγαλύτερη και ποιοτικότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Ο οργανισμός μας διαθέτει πιστοποιημένα τη γνώση και την εμπειρία, μετά τη μακροχρόνια συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, να διαβλέπει τις εξελίξεις και να προσαρμόζει τη δράση του ανάλογα, με προσανατολισμό τον εκσυγχρονισμό του και την προσδοκία του να συνεχίσει να μετέχει των ευρωπαϊκών εξελίξεων στις εκπαιδευτικές πολιτικές.