Erasmus+ 2017

Το σχέδιο κινητικότητας του έτους 2017 με τίτλο “Διαχείριση και εφαρμογές συστημάτων ERP” διαμορφώθηκε με σκοπό την εκπαίδευση 44 συνολικά μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας με 6 συνοδούς καθηγητές σε 3 ροές με χώρες προορισμού τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία.

Γενικός στόχος του σχεδίου είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με εξειδικευμένες γνώσεις στις βασικές αρχές του επιχειρηματικού τεχνολογικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, η εξοικείωσή τους με σύγχρονα περιβάλλοντα εφαρμογών πληροφορικής στην επιχείρηση, η κατανόηση θεωρητικών μοντέλων, η προετοιμασία στη χρήση, παραμετροποίηση και αξιοποίηση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο “Διαχείριση και εφαρμογές συστημάτων ERP” έχει σχεδιαστεί και προτείνεται με στόχο την εξειδίκευση – ανάπτυξη των κύριων ικανοτήτων (core competencies) των ωφελουμένων στον τομέα των επιχειρησιακών συστημάτων. Η ύλη του έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να συνδυάζει τις γνώσεις (hard skills) με τις κατάλληλες στάσεις και συμπεριφορές (soft skills), επιτυγχάνοντας τελικά ανάπτυξη των αναγκαίων κομβικών ικανοτήτων (key competences).

Αναμενόμενα αποτελέσματα από το σχέδιο είναι η εξειδικευμένη κατάρτιση των συμμετεχόντων, στο αντικείμενο των επιχειρησιακών συστημάτων, την προώθηση πωλήσεων με σύγχρονα εργαλεία βάσει νέων τεχνολογιών, σύγχρονων μεθοδολογιών και τεχνικών, ώστε (α) να αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές που συνάδουν με το προφίλ του επαγγέλματος σαν βασικό, απαραίτητο, στέλεχος μιας επιχείρησης-οργανισμού και (β) να είναι άμεσα σε θέση να ενταχθούν αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας.

Πιθανά μακροπρόθεσμα οφέλη από την υλοποίηση του σχεδίου είναι η καταπολέμηση της ανεργίας – ιδίως της μακροχρόνιας – μέσα από την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων αποφοίτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς για την υλοποίηση του σχεδίου είναι:

  • 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας ως φορέας αποστολής.

  • alfatraining Bildungszentrum, Karlsruhe Germany ως φορέας υποδοχής.

  • UAB EU Trade, Vilnius Lithuania ως φορέας υποδοχής.

  • Infoduction Consulting ΚΒ., Stockholm Sweden ως φορέας υποδοχής.